World Music Fest Zeman je festival muzike svijeta koji će se održati od 15. do 17. avgusta 2019. godine u Gradskom parku pod otvorenim nebom Novog Pazara. Ovo je je jedan od namlađih festivala u regionu, rodivši se tek prošle godine (2018). Ove godine donosi čulno sinergičan sadržaj - četiri koncerta, tri interaktivne radionice, kao i takmičenje ''Glas Zemana'' koje će se održati posljednji dan Festivala.
 
Ideja festivala je da okupi umjetnike iz različitih dijelova svijeta koji će se svojom umjetnošću predstaviti domaćoj publici. Festival se sastoji od koncerata umjetnika World Music scene, raznih muzičkih radionica i predavanja te takmičenja pjevača u izvođenju muzike Balkana.
Na prvom izdanju festivala su nastupili sastavi iz Srbije i BiH a na ''Glasu Zemana'', takmičarskom dijelu festivala su nastupili pjevači iz Srbije, BiH, Hrvatske, Makedonije i Slovenije.
Novi Pazar kao grad sa bogatom istorijom i multietničkim stanovništvom je idealno tlo za održavanje festivala ove vrste te nam je cilj postaviti ga u centar evropskih i svjetskih muzičkih dešavanja.