top of page
15. i 16.08. u 10.00 - Kulturni Centar (glavna scena)
17.08. u 16.00 - Kulturni centar (glavna scena)
BX0A3644_edited.jpg

"Muzika je moralno pravo. Daje dušu univerzumu, krila umu, polet maši, šarm žalosti, vedrinu i život svemu; to je suština reda i pruža se svemu što je dobro, pravo, i lijepo."

- Platon

Stvaranje muzike je oduvijek bila suština ljudske aktivnosti kada je u pitanju komunikacija i lična ekspresija.

Cilj radionice je kreiranje prostora gdje ljudi (bilo da su novi u polju, amateri ili profesionalni muzičari) mogu doživjeti i izučiti muziku kao formu komunikacije i lične ekspresije paralelno jačajući svoje vještine slušanja, improvizacije i koncentracije.

Kroz razne vježbe i metode različitih tradicija i škola, trudimo se da od muzike stvorimo sliku neverbalne komunikacije, kompozicije "u momentu" i izgradimo osjećaj zajedništva.

Daniel More je muzičar, kontrabasista, improvizator koji živi i radi u Sarajevu (BiH). Njegov širok spektar freelance muzičara obuhvata iskustvo od klasične muzike - svjetske muzike - do jazza i slobodne improvizacije.

Studirao je na Univerzitetu za umjetnost u Bernu, i Muzičkoj akademiji u Jerusalimu.

Trenutno je aktivan na različitim muzičkim i umjetničkim projektima među kojima je NAiRUZ, projekat flamenko gitariste Mirze Redžepagića, član je muzičkog kolektiva HORZ.CO i organizacije KUDA.org i autor i voditelj "Just Listen!" radionica.

Radionica je otvorena za sve, formalno muzičko obrazovanje nije potrebno, samo znatiželja i ljubav prema zvuku. 


Zbog ograničenog broja polaznika, prijava je obavezna! 

bottom of page